Varför blev påven Franciskus jesuit?

Su_Santidad_Papa_FranciscoPåven Franciskus (Jorge Mario Bergoglios) motivering att bli jesuit

” – Varför valde du att bli jesuitpater?

– Faktum är att jag inte var helt klar över vart jag skulle ta vägen. Det som var klart, var min kallelse till ordenslivet. Till sist, efter att ha tillbringat en tid i prästseminariet i ärkestiftet Buenos Aires, inträdde jag i Jesu sällskap. Dess ställning som Kyrkans förtrupp – för att nu tala i militära termer – utvecklad med lydnad och disciplin, tilltalade mig. Dess inriktning på missionsuppdrag tilltalade mig också. Med tiden fick jag lust att bli missionär i Japan, där jesuiterna sedan länge utfört ett mycket viktigt arbete. Men på grund av allvarliga hälsoproblem, som jag har haft sedan min ungdom, fick jag inte tillstånd. Några här skulle ha sluppit mig om man hade sänt mig dit … eller hur? (skratt)”

(Sergio Rubin y Francesca Ambrogetti, El jesuita: Conversaciones con el cardenal Jorge Bergoglio, sj., Vergara, 2010, s. 46–47. Översättning från spanskan, av ovanstående avsnitt ur boken, gjord av jesuitpater Fredrik Heiding.)

Om du är man, känner dig kallad, och umgås med planer på att ansluta dig till Jesu sällskap, klicka här 

Om du är kvinna, känner dig kallad, och umgås med planer på att ansluta dig till en kvinnlig kongregation nära förbunden med Jesuitorden, kan du vända dig till:

Congregatio Jesu

Sisters of Saint Andrew

Society of the Holy Child Jesus

Sacred Heart Sisters